Betonvágás

Betonvágás

 

A betonvágási technológiával lehetőség van vasalt beton, tégla, Ytong falak vágására, közlekedők, ajtónyílások, átadók, ablak- és fénybeeresztő és nyílások készítésére, teljes falak eltávolítására és aljzat-, ill. födémvágásra is.

A betonvágás a mai technológia szerint három módon valósulhat meg. Sínes falvágógéppel, hidraulikus vízhűtéses technológiával, síkvágással vagy szárazbeton vágással. A sínes falvágógéppel rögzített szerkezettel, nagy pontossággal tudunk betonszerkezeteket vágni, nyílásokat szerkeszteni, a betonvágás melléktermékeként keletkezett hűtővizet pedig ipari vízszívó berendezéssel vezetjük el, hiszen célunk, hogy a megfelelő technológia alkalmazása mellett Megrendelőink elégedettségét fokozzuk azzal, hogy a keletkezett melléktermékek lehetőség szerinti eltakarításáról is gondoskodunk. A vágott felület környezete így megkímélhető a vizesedéstől.

A betonvágás másik, általunk alkalmazott technológiája az ún. síkvágás, amellyel födémnyílások, vízszintes felületek, térbetonok, ajzatok vágására, dilatációk készítésére nyílik mód. A síkvágás kerekeken gördülő, elektromos síkvágó géppel valósul meg, szintén vízhűtéses technológiával. A síkvágás 32 cm vágott felület szélességig alkalmazható, ezen betonvágási technológia minimum 380 V feszültséget és minimálisan 32 A elektromos áramerősséget kíván meg.

A betonvágás harmadik általunk, vékonyabb betonfelületeknél alkalmazott technológiája az úgynevezett szárazvágás, amellyel maximálisan 12,5 cm vágott felület mélységig tudunk dolgozni, kivéve ha kétoldali megmunkálásra van lehetőség, mivel ilyenkor a vágott felület szélessége éppen kétszeres, tehát 25 cm lehet. Ennek a technológiának az az előnye, hogy kiesebb energiaigénnyel bír, alkalmazásához már elegendő a 220 V feszültség, illetve a 16 A áramerősség elérhetősége. A szárazvágási technológia sarokfuratok készítésével jól kombinálható, így nem szükséges a munkafelületeknél a sarkok esetleges túlvágása sem!

Minden fentiekben említett betonvágási technológiánál célunk, hogy a keletkezett por, víz, vagy egyéb szennyeződések ipari porszívóval, vízszívóval legyenek elvezetve, ezáltal a megmunkálási felület környezeti terhelését csökkentsük, illetve adott esetben már lakott, bútorozott, vagy kímélni szükséges felületek a lehető legtisztábbak maradhassanak a munkavégzés után. A falvágásból vagy beton fúrásból eredő építési törmelék elszállíttatása is megszervezhető, nagyobb mennyiségű törmelék esetén a konténeres elszállíttatást javaslunk.

Referenciák

Copyright 2003-2014 Naprakész ‘N’ 2003 Bt., minden jog fenntartva.